Wednesday, 23 August 2017 08:30
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности је донео решење којим је Вишем јавном тужилаштву у Београду наложио да новинарки портала "Пиштаљка" достави информације у вези са предметом који се води у Тужилаштву против Синише Малог, из којих се може сазнати:

- број наведеног предмета, због којих кривичних дела се води и у којој фази се налази, које радње је Тужилаштво предузело у том предмету, као и да ли је Синиша Мали саслушан и када,

- шта је Тужилаштво предузело поводом Извештаја Агенције за борбу против корупције из августа 2016. године,

- када је Тужилаштво добило извештај Управе за спречавање прања новца о контроли финансијских активности Синише Малог коју је Управа вршила по пријави Hypo Alpe-Adria banke из 2009. године, и шта је предузело поводом истог.

 
Monday, 21 August 2017 10:18
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности у писму председници Владе изразио је задовољство због, на састанку од 18. 8. 2017. постигнуте пуне сагласности о нужности да се регистри личних података грађана, чије успостављање Влада планира, уређује законом и да се не могу заснивати на подзаконским актима или споразумима министара.

 
Friday, 18 August 2017 08:43
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности донео је решење којим је наложио Агенцији за борбу против корупције да новинарки Мреже за истраживање криминала и корупције – КРИК достави тражене информације, односно копију извештаја који је Агенција доставила Тужилаштву за организовани криминал 17.12.2015. године, након спроведене контроле извештаја о имовини и приходима функционера Александра Вулина, с тим што ће заштитити податке о личности као што су: имена и презимена свих лица осим службених и Александра Вулина, адресни подаци, лични матични број грађана, број банковног рачуна физичких лица, подаци о адреси на којој се непокретности налазе, регистарски бројеви превозних средстава и сл.

 
Tuesday, 15 August 2017 09:57
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је у писму министру здравља др Златибору Лончару апеловао на предузимање мера којим би се обезбедило да се видео надзор у установама психијатријског типа успостaвља и да функционише на законит начин и у складу са стварном сврхом и сразмерно њој.

 
Thursday, 10 August 2017 09:20
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности оцењује да је јучерашњи "одговор" Министарства за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС) јавно упућен Поверенику екстремно некоректан покушај манипулисања јавношћу.

Повереник је покренуо поступак надзора поводом у медијима објављене вести да је између МДУЛС и Министарства унутрашњих послова потписан „Споразум о пословно-техничкој сарадњи“, који има за циљ "успостављање електронске евиденције о грађанима Србије", као и да "са датумом објављивања ове вести започиње процес уписа података из књиге држављана у тзв. Централни регистар".

 

model-zakona-baner-eng

Statistics

  • Monthly Statistical Report in the field of Access to Information and Personal Data Protection

    31.7.2017.

    PENDING: 4.252

    DONE: 53.768

    Read more...

centralni-registar-baner-eng

portal-otvorenih-podataka-eng
novi zup cir

ADDRESS BOOK

CONTACT

Address book of the highest national authorities and selected non-governmental NGOs.

Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection

15, Bulevar kralja Aleksandra str, Belgrade 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs