HomePress Releases and PublicationsПОВЕРЕНИК ПРИМИО в.д. ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА
Monday, 13 March 2017 11:42
Print PDF
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је данас Милоша Јанковића, вршиоца дужности Заштитника грађана.

Милош Јанковић обавестио је Повереника о томе да су завршене активности на изради Годишњег извештаја институције Заштитника грађана и да ће Извештај у наредних неколико дана, како закон предвиђа, бити достављен Народној скупштини. Повереник је узвратио информацијама о раду на Годишњем извештају Повереника који се приводи крају и о томе да ће извештај, како закон предвиђа, до краја марта бити достављен Народној скупштини и презентиран јавности.

Повереник и в.д. Заштитника грађана су сагласни да је важно да сви државни органи уредно извршавају своје законске обавезе, што се свакако односи и на обавезу достављања Извештаја. У том контексту оцењују да је забрињавајуће то што Народна скупштина, противно закону и Пословнику, није разматрала извештаје независних институција за претходне две године и да Скупштина тако и себе и јавност лишава импулса који би могли бити веома корисни за решавање проблема у различитим областима људских права.

Повереник и в.д Заштитника грађана су заједнички оценили досадашњу вишегодишњу сарадњу две институције као веома добру. Оцењују да ће се таква сарадња и у ситуацији у којој институцију Заштитника грађана води и представља вршилац дужности наставити на исти начин, а повереник је изразио уверавање да ће вршиоцу дужности пружити пуну институционалну, колегијалну и личну подршку.

model-zakona-baner-eng

Statistics

  • Monthly Statistical Report in the field of Access to Information and Personal Data Protection

    28.2.2017.

    PENDING: 4.078

    DONE: 49.270

    Read more...

centralni-registar-baner-eng


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-eng

ADDRESS BOOK

CONTACT

Address book of the highest national authorities and selected non-governmental NGOs.

Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection

15, Bulevar kralja Aleksandra str, Belgrade 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs