sreda, 23 avgust 2017 08:30

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je doneo rešenje kojim je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu naložio da novinarki portala "Pištaljka" dostavi informacije u vezi sa predmetom koji se vodi u Tužilaštvu protiv Siniše Malog, iz kojih se može saznati:

- broj navedenog predmeta, zbog kojih krivičnih dela se vodi i u kojoj fazi se nalazi, koje radnje je Tužilaštvo preduzelo u tom predmetu, kao i da li je Siniša Mali saslušan i kada,

- šta je Tužilaštvo preduzelo povodom Izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije iz avgusta 2016. godine,

- kada je Tužilaštvo dobilo izveštaj Uprave za sprečavanje pranja novca o kontroli finansijskih aktivnosti Siniše Malog koju je Uprava vršila po prijavi Hypo Alpe-Adria banke iz 2009. godine, i šta je preduzelo povodom istog.

 
ponedeljak, 21 avgust 2017 10:18

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u pismu predsednici Vlade izrazio je zadovoljstvo zbog, na sastanku od 18. 8. 2017. postignute pune saglasnosti o nužnosti da se registri ličnih podataka građana, čije uspostavljanje Vlada planira, uređuje zakonom i da se ne mogu zasnivati na podzakonskim aktima ili sporazumima ministara.

 
petak, 18 avgust 2017 08:43

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti doneo je rešenje kojim je naložio Agenciji za borbu protiv korupcije da novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK dostavi tražene informacije, odnosno kopiju izveštaja koji je Agencija dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal 17.12.2015. godine, nakon sprovedene kontrole izveštaja o imovini i prihodima funkcionera Aleksandra Vulina, s tim što će zaštititi podatke o ličnosti kao što su: imena i prezimena svih lica osim službenih i Aleksandra Vulina, adresni podaci, lični matični broj građana, broj bankovnog računa fizičkih lica, podaci o adresi na kojoj se nepokretnosti nalaze, registarski brojevi prevoznih sredstava i sl.

 
utorak, 15 avgust 2017 09:57

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić je u pismu ministru zdravlja dr Zlatiboru Lončaru apelovao na preduzimanje mera kojim bi se obezbedilo da se video nadzor u ustanovama psihijatrijskog tipa uspostavlja i da funkcioniše na zakonit način i u skladu sa stvarnom svrhom i srazmerno njoj.

 
četvrtak, 10 avgust 2017 09:20

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenjuje da je jučerašnji "odgovor" Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu (MDULS) javno upućen Povereniku ekstremno nekorektan pokušaj manipulisanja javnošću.

Poverenik je pokrenuo postupak nadzora povodom u medijima objavljene vesti da je između MDULS i Ministarstva unutrašnjih poslova potpisan „Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji“, koji ima za cilj "uspostavljanje elektronske evidencije o građanima Srbije", kao i da "sa datumom objavljivanja ove vesti započinje proces upisa podataka iz knjige državljana u tzv. Centralni registar".

 

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.7.2017.

    U PROCEDURI: 4.252

    OBRAĐENO: 53.768

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat

portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs