NaslovnaSaopštenja i aktuelnosti

Saopštenja i aktuelnosti

sreda, 15 novembar 2017 10:40
Štampa

Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti se povodom vesti koju su juče objavili TANJUG i RTS, a potom i niz drugih medija, o tome da je "završen Nacrt zakona o zaštiti podataka o ličnosti", obratio veći broj novinara, tražeći od njega komentar te vesti, kao i sadržine pomenutog Nacrta.

S tim u vezi, poverenik saopštava da ne može da potvrdi vest, te da novinari i mediji informacije o tome da li je Nacrt zaista završen, kao i o njegovoj sadržini, treba da traže od Ministarstva pravde, čija Radna grupa je imala zadatak da pripremi nacrt zakona. Ovo, utoliko pre, što su se u javnosti, s tim u vezi pojavile kontradiktorne izjave ministarke pravde i njenog pomoćnika.

 
utorak, 14 novembar 2017 12:20
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić primio je Delegaciju Saveta Evrope u kojoj su bili Anna Rurka, predsednica INGO's (Konferencije međunarodnih NVO u SE), Irina Sahakyan Vetter i Mery Ann Hennessey, zamenica šefa Misije SE i šefica sektora za civilno društvo Misije SE u Beogradu.

 
ponedeljak, 13 novembar 2017 13:24
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti povodom Predloga zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva koji je Vlada dostavila Narodnoj skupštini, još u toku pripreme Nacrta zakona u nekoliko navrata davao mišljenje Ministarstvu zdravlja koje ga je pripremalo.

Vlada Srbije, utvrđujući predlog zakona, oglušila se o glavnu i suštinsku primedbu Poverenika.

 
sreda, 08 novembar 2017 16:15
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti bio je domaćin polaznicima Škole za ljudska prava "Vojin Dimitrijević" koju organizuje Beogradski centar za ljudska prava.

U poseti su bili srednjoškolci iz Zaječara, Novog Pazara, Leskovca, Bečeja i Obrenovca. Gosti su se upoznali sa funkcionisanjem institucije Poverenika, aktivnostima i izazovima u radu nezavisnih institucija. Predstavnici Službe Poverenika predstavili su zakonski okvir i karakteristične slučajeve iz prakse Poverenika, iz oblasti prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i prava na zaštitu podataka o ličnosti.

Diskusija je bila dvosmerna, te su učesnici imali brojna pitanja i nedoumice o ostvarivanju i zaštiti ovih prava u Srbiji. Posebna pažnja je posvećena pitanju odnosa između prava na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i prava na zaštitu podataka o ličnosti i primerima opravdanog ograničenja prava.

 
petak, 03 novembar 2017 11:13
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti obavestio je Gradsku upravu Grada Beograda da "Obaveštenje o nameri uspostavljanja zbirke podataka o ličnosti" pod nazivom "Evidencija korisnika "Beogradske senior kartice"" koje mu je dostavila smatra bespredmetnim. Navedeno obaveštenje dostavljeno je kurirom 31. 10. 2017. godine u 15.15h, nakon što je Poverenik u vezi sa konkretnim slučajem otvorio postupak nadzora.

 

strana 1 od 152

<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci u oblasti dostupnosti informacijama i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.10.2017.

    U PROCEDURI: 4.186

    OBRAĐENO: 56.291

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs