NaslovnaSaopštenja i aktuelnostiPOVERENIK PRIMIO v.d. ZAŠTITNIKA GRAĐANA
ponedeljak, 13 mart 2017 12:42
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je danas Miloša Jankovića, vršioca dužnosti Zaštitnika građana.

Miloš Janković obavestio je Poverenika o tome da su završene aktivnosti na izradi Godišnjeg izveštaja institucije Zaštitnika građana i da će Izveštaj u narednih nekoliko dana, kako zakon predviđa, biti dostavljen Narodnoj skupštini. Poverenik je uzvratio informacijama o radu na Godišnjem izveštaju Poverenika koji se privodi kraju i o tome da će izveštaj, kako zakon predviđa, do kraja marta biti dostavljen Narodnoj skupštini i prezentiran javnosti.

Poverenik i v.d. Zaštitnika građana su saglasni da je važno da svi državni organi uredno izvršavaju svoje zakonske obaveze, što se svakako odnosi i na obavezu dostavljanja Izveštaja. U tom kontekstu ocenjuju da je zabrinjavajuće to što Narodna skupština, protivno zakonu i Poslovniku, nije razmatrala izveštaje nezavisnih institucija za prethodne dve godine i da Skupština tako i sebe i javnost lišava impulsa koji bi mogli biti veoma korisni za rešavanje problema u različitim oblastima ljudskih prava.

Poverenik i v.d Zaštitnika građana su zajednički ocenili dosadašnju višegodišnju saradnju dve institucije kao veoma dobru. Ocenjuju da će se takva saradnja i u situaciji u kojoj instituciju Zaštitnika građana vodi i predstavlja vršilac dužnosti nastaviti na isti način, a poverenik je izrazio uveravanje da će vršiocu dužnosti pružiti punu institucionalnu, kolegijalnu i ličnu podršku.

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.8.2017.

    U PROCEDURI: 4.163

    OBRAĐENO: 54.631

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs