NaslovnaSaopštenja i aktuelnostiPOVERENIK I MINISTAR O AKTIVNOSTIMA U CILjU RAZVOJA OTVORENE UPRAVE
četvrtak, 07 septembar 2017 12:33
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarali su danas o značaju saradnje organa izvršne vlasti i nezavisnih tela u cilju razvoja otvorene uprave u službi građana.

Ministar je informisao poverenika da je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja u finalnoj fazi izrade, a saglasno su konstatovali da je dobro što se može očekivati da će do kraja godine ući u skupštinsku proceduru.

Poverenik je ocenio da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ima korektan odnos prema obavezama koje ima prema javnosti, ali i ukazao na potrebu unapređenja rada Upravnog inspektorata u funkciji efikasnije primene zakona i odgovornosti prekršioca zakona.

Poverenik i ministar su razgovarali i o aktivnostima Vlade i ministarstava usmerenih na uspostavljanje novih, elektronskih registara odnosno baza ličnih podataka građana i saglasili se da, u skladu sa Ustavom, one moraju biti uspostavljane i uređene isključivo zakonima, ne podzakonskim aktima.

Poverenik i ministar su se saglasili i oko velikog značaja aktivnosti usmerenih na postizanje veće otvorenosti i transparentnosti uprave prema građanima i u okviru toga aktivnosti Ministarstva usmerenih ka tome da javna uprava u celosti uvede elektronski Informator o radu, u skladu sa zakonom.

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci u oblasti dostupnosti informacijama i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 31.10.2017.

    U PROCEDURI: 4.186

    OBRAĐENO: 56.291

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs