NaslovnaSaopštenja i aktuelnostiPOVERENIK OKONČAO NADZOR U NARODNOJ SKUPŠTINI
petak, 29 septembar 2017 11:41
Štampa

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti okončao je postupak nadzora nad sprovođenjem i izvršavanjem Zakona o zaštiti podataka o ličnosti od strane Narodne skupštine Republike Srbije pokrenut povodom molbe grupe zaposlenih u Narodnoj skupštini.

Navedenom molbom zatraženo je od Poverenika da preduzme potrebne mere, odnosno proveri navode iz teksta koji se pojavio u medijima, a u kome se navodi "da je neovlašćena osoba tokom avgusta 2017. godine ušla u kancelariju za ljudske resurse i uzela fotokopije dosijea većine zaposlenih."

U cilju pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja ovlašćena lica Poverenika zatražila su i izvršila uvid u svu potrebnu dokumentaciju i uzela usmena izjašnjenja od nadležnih službenih lica u Narodnoj skupštini, o čemu je sačinjen zapisnik.

Činjenice utvrđene u postupku nadzora ničim nisu potvrdile da je u Narodnoj skupštini Republike Srbije vršena nezakonita obrada podataka o ličnosti. Obrada podataka na koju se navodi iz medija eventualno mogu odnositi vršena je od strane ovlašćenog lica u statusu internog revizora Narodne Skupštine, u prostorijama Narodne skupštine i u skladu sa relevantnim propisima.

Poverenik je zbog velikog interesovanja medija, zapisnik o sprovedenom postupku nadzora koji sadrži sve relevantne činjenice istakao i na svoju veb prezentaciji. Povodom obraćanja nekih novinara i medija koji su od Poverenika tražili stavove i o drugim pitanjima u vezi sa poremećenim odnosima u Skupštini koji su kulminirali otvorenim sukobom rukovodećih ljudi u Skupštini u toku direktnog prenosa od strane RTS-a, Poverenik ukazuje da je reč o pitanjima koja su u nadležnosti drugih organa ili same Narodne skupštine.

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 30.9.2017.

    U PROCEDURI: 4.333

    OBRAĐENO: 55.280

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka
novi zup lat

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs